16.8.2021 Platformio

Tänään tutustuin TinyGS ohjelman kääntämiseen ja lataamiseen ESP32 mikro-ohjaimelle. Projektin kehittäjät suosittelevat Platformio:n käyttämistä ja päätin tutustua miten tämä toimii. Platformio on Python:lla toteutettu käännösympäristö, joka huolehtii kirjastojen hakemisesta, koodin kääntämisestä ja binäärin lataamisesta mikro-ohjaimelle. Tarkempia tietoja osoitteesta https://docs.platformio.org/en/latest/.

...

lue kokonaan

6.6.2021 ESP32 Arduino

Tänään tutkin miten ohjelmointia tehdään ESP32-mikro-ohjaimelle. Kyseltyäni tutuilta joilla oli jotain kosketusta näihin mikro-ohjaimiin, sain selville että ohjelmointi onnistuu suoraan Arduino IDE:llä.

...

lue kokonaan

30.5.2021 LILYGO TTGO LoRa32 V2.1_1.6

Tutkin saatuja radio-moduuleja ja ne ovat näköjään tasan samoja kuin aasialaisen valmistajan LILYGO radio-moduuli TTGO LoRa32 V2.1_1.6.

...

lue kokonaan

22.5.2021 TinyGS projektin tilaus saapui

Viikko sitten tilaamani radiot saapuivat UPS:n toimittamana.

lue kokonaan

16.5.2021 TinyGS projektin aloitus

Moro, olen päättänyt aloitta uuden projektin liittyen satelliitteihin, kuunneltuani Wappuradiota. Myös uutisissa oli asiasta ja kyseessä on UPM:n valmistama puinen satelliitti WISA WOODSAT. Tutkittuani asiaa totesin ettei vielä ole liian myöhäistä rakentaa laitteistoa, jolla saadaan napattua satelliitin lähettämiä selfieitä.

...

lue kokonaan

4.5.2021 Tulossa pian

Pispalan IT:n uusi blogi alkaa kesän aikana.

Luvassa projekteja liittyen satelliitteihin ja niiden maa-asemiin.

lue kokonaan